Er du på jagt efter mikrogrønt bakker, så du kan komme i gang med produktionen af mikrogrønt? Så læs med her. I denne guide fortæller jeg, hvad du skal tage højde for, så du vælger de bakker, der passer til dig.

Der kan nemlig være ret stor forskel på mikrogrønt bakker, og der er ikke nogen grund til købe noget der er for dyrt ifht. dine behov. Omvendt så skal bakkerne også være af en rimelig kvalitet, hvis du vil dyrke på større skala til videresalg.

Katrine fra mikrohaven - dyrker grønt i højbede og på lidt plads

Skrevet af Katrine fra Mikrohaven
– Passioneret mikrogrønt dyrker

Her er nogle vigtige ting, du skal vide om dyrkning af mikrogrønt i bakker

 

Det er vigtigt at finde en bakke med underbakke

Faktisk er dette et af de vigtigste ting at tage med i overvejelserne, når du finder den type bakke der passer til dine behov.

Årsagen er at dyrkning i bakker med underbakke vil give dig færre problemer med at dine spirer mugner. Når planten er spiret, er det klart bedst at vande dem i en underbakke i stedet for at vande dem fra toppen. Får meget fugt på og imellem en skov af mikrogrønt kan give mugproblemer fordi der er dårlig luftcirkulation mellem planterne. Det problem vil vanding i underbakken altså afhjælpe.

Hvis du vander i underbakken, vil det også betyde lavere luftfugtighed i lokalet.

mikrogrøntbakker med underbakker er bedst

Overvej kvaliteten af bakken – hvor meget mikrogrønt skal du dyrke?

Der forskel på, om du vil dyrke mikrogrønt på mindre skala i dit køkken, eller om du vil dyrke det med salg for øje. Er sidstnævnte tilfældet, er det vigtigt at finde en stabil type bakke/underbakke i en god kvalitet, der tåler brug igen og igen.

Omvendt er der ikke nogen grund til at investere i de helt dyre bakker, hvis du bare skal dyrke til eget brug i vindueskarmen.

Hvor store skal bakkerne være?

Det er et god og vigtigt spørgsmål. Vil du dyrke på stor skala til videresalg, er standardbakken ca 60×30 cm (1020). Det er naturligvis vigtigt at finde et system, hvor overbakke og underbakke passer sammen.

Vil du dyrke til eget forbrug indendørs, så vil de bakker være alt for store. Både på grund af størrelsen, men også fordi du vil dyrke mere mikrogrønt, end du kan nå at spise i den type bakke.

Du bør ikke have mere end én type plante ad gangen i hver bakke (pga. forskellige spire/gro hastighed). Derfor er det langt bedre for dig at købe nogle mindre bakker.

Når du dyrker i mindre bakker, er det meget nemmere at tilpasse dyrkningsmængden til dine behov, og samtid er det langt nemmere at få plads til de små bakker i vindueskarmen.

 

find den rigtige størrelse bakke

Disse bakker anbefaler jeg til dig, der vil dyrke på lille skala

Her er nogle gode bud på velegnede bakker til dig, der vil dyrke indenfor i vindueskarmen eller på en hylde i køkkenet.

Bakke med huller

Praktisk og holdbar bakke
Bakken er ganske holdbar og du kan dyrke mikrogrønt med og uden vækstmedie.
Set på www.plantelys.dk til 45,- kr.
Klik og se den her.

lille microgrønt bakke m underbakke

Lille bakke med underbakke.
Praktisk størrelse på 37,5 x 30 x 7 cm. Rimelig holdbar kvalitet.
Set på www.amazon.de 
Klik og se den her:

luksus bakke i rustfrit stål

Luksusbakke i rustfri stål
Smuk at se på og særdeles holdbar. God størrelse 31,5 x 21,5 x 4,7 cm.
Set på www.plantelys.dk til 376,- kr.
Klik og se den her.

andre mikrogrønt bakker fra amazon

Gode tilbud på amazon.de
Mange glemmer at amazon.de (Tyskland) er lige om hjørnet og et sted med mange gode tilbud – uden der pålægges told.
Tjek tilbud på amazon.de her

Disse bakker anbefaler jeg til dig, der vil dyrke mikrogrønt på stor skala

Hvis du skal bruge mikrogrønt bakker der er egnede til at producere mikrogrønt til videresalg, kan du overveje disse bakker.

Stor bakke til mikrogrønt

Robust og prisbillig bakke
Robust mikrogrønt bakke. 100% genanvendt plastik, og er fødevare godkendt. Med drænhuller. 310 x 530 x 35 mm.
Set på plantelys.dk til 62,- kr.
Klik og se den her.

Jeg skal lige sige at der findes reklamelinks på denne side, som betyder, jeg får en lille procentdel hvis du køber dine bakker via disse links. Så tak på forhånd for at støtte min blog 🙂. Og tak til plantelys.dk for at gøre det samme.

FAQ omkring bakker til mikrogrønt

 

Kan man så flere typer mikrogrønt i samme bakke?

I princippet ja, men det er ikke noget jeg vil anbefale. Der kan være ret stor forskel på, hvor hurtigt dine frø spirer. Derfor er der forskel på, hvor længe dine bakker skal stå i mørke i spiringsperioden. Du kan med andre ord ikke skabe optimale forhold for dit mikrogrønt hvis det dyrkes i samme bakke.

 

Kommer der høj luftfugtighed i lokalet når man dyrker mikrogrønt?

Hvis du dyrker på stor skala, så er det nødvendigt med god udluftning i lokalet for at undgå dette. Dyrker du indendørs, så sørg for at vande dine planter i underbakken frem for at vande ovenfra. Det vil reducere fordampningen væsentligt.

 

Hvor mange bakker skal man bruge?

Det kommer meget an på, hvor meget mikrogrønt, du ønsker at dyrke. Du skal tænke på at det tager 10-14 dage fra såning til høst. I den periode er bakken optaget. Derfor kan det være en god idé at have nogle sæt at vælge imellem. F.eks. to sæt så du kan så en ny bakke hver uge og dermed høste en bakke hver uge.
Du kan evt. starte med at købe et par sæt og så købe flere. når du er blivet lidt klogere på, hvad dit behov er.