Det bliver ret hurtigt ret sjovt at dyrke mikrogrønt. Og hvad skal du så bruge alle disse herligheder til? Her kommer nogle tips, du kan tage til dig.
Mikrogrønt er fantastisk! Intet mindre. Og ved du endnu ikke hvorfor, så læs dette.
De er grøntsager i superhelteform og små mirakler til dig og din krop!
Grundlæggende kan du bruge det som erstatning for nogle af de grøntsager, du ellers bruger. Da de er fulde af smag, tekstur og ser godt ud, er de også super velegnet til garneture og til at give din mad et smagsmæssigt pift.
De fleste foretrækker at bruge de små planter rå. Derved bibeholdes friskheden samt den næringsmæssige værdi. Men du kan stadig bruge dem i smoothies eller pestoer og stadigt bevare planternes gode egenskaber.
Tilføj lidt fedt eller olie til din opskrift for at hjælpe din krop med at optage flere af de mange næringsstoffer. Ja faktisk er det lidt sundere at bruge lidt salatdressing med dine mikroplanter end blot at spise dem uden noget.

Her er lidt konkrete tips til at bruge mikrogrønt i din madlavning, og da det er en kraftfuld superfood, så vil selv små mængder være med til at give din mad et ekstra spark vitaminer.
Salater: Der er mange muligheder for at lave dine salater helt eller delvist med mikrogrønt. Der er mange måder at mikse dem på, enten fra fri fantasi eller ved at købe frømiks, hvor frøene er sammensat efter en bestemt smag. Det kan være sjovt at prøve de her færdigblandinger, da de ofte indeholder noget du ikke har prøvet før, og som måske kan give dig nye favoritter.
Det kan også være sjovt at lave salater efter farve, f.eks. en lilla salat eller en regnbue blanding. Det er faktisk kun fantasien der sætter grænser. Og uanset hvad er du sikret en salat der ser brand godt ud, er fyldt med vitaminer som ingen anden salat, og smager lækkert og kraftfuldt.
Mikro drys: Mikrogrønt gør sig særdeles godt som drys på avocado, pocheret æg, på fisk og skaldyr, på suppe eller over omeletter.
I en sandwich: Brug mikrogrøntsager i stedet for almindelige grøntsager i en sandwich eller burger.
Mikrogrønt til Pesto : Hvis du dyrker dem i overflod, skal du prøve at lave pesto. At lave pesto er en super god måde at bevare smagen fra stærke grøntsager som radiser eller ruccola. Blend dit grønt med nødder eller frø (mandler, solsikkefrø, valnødder), olie, parmesanost, hvidløg og salt. Det kan være en god ide at fryse pesto i mindre portioner og derefter optø en lille smule intensiv smag til dine retter, når det passer dig.
Mikro smør : Bland dit grønt med smør – på samme måde som du ville lave kryddersmør, og brug det på dit brød eller på din bøf.

Drik dem! Og lav grønne smoothies:Brug mikrogrøntsager i din smoothie på samme måde som du ville bruge enhver anden grøntsag.
Mikro-sushi: Rul nogle af disse skønne planter med i din sushi eller i vietnamesiske forårsruller – så får du maks smag ud af det tilførte grønt.
Tag en snack med dine børn
Det er sjovt for børn at følge med i mikrolivet og en rigtig god måde at introducere dem til nye smage. Prøv at smage dem på forskellige stadier og inddrag dine børn. Hvilke typer kan de bedst lide, hvilke synes de er flottest. Smager de bedst når de er helt små, har udviklet kimblade eller når der er kommet et sæt ægte blade. Det er en sjov måde at introducere børn til flere grønne smagsoplevelser. Og bare vent, der er stor chance for de kan lide det. Start med solsikker og ærteskud, de er et sikkert hit!
Hvor finder jeg mikrogrøntsager?
Hvis du er heldig, kan du muligvis finde mikrogrøntsager i specialbutikker eller gårdbutikker. F.eks. her hos et mikrogartneri i København. Indimellem kan det fås i supermarkeder. Men de er sandsynligvis ret dyre og så er udvalget ofte begrænset til ærteskud og måske solsikker og radiser. Men prøv at dyrke dem selv, det er altså super nemt!
Vil du gerne i gang med at dyrke masser af mikrogrønt?
Jeg har lavet et gratis minikursus der lærer dig at dyrke dit eget mikrogrønt – uden at skulle skaffe udstyr og andet gejl. Klik herunder og tjek kurset hvis du har lyst.
Velbekomme og rigtig god fornøjelse!
Smil og haveheld fra
Katrine fra Mikrohaven
Ps: Hvordan bruger du dit mikrogrønt? Giv dit bedste tip videre til os i kommentarfeltet herunder.