fbpx

Indendørs dyrkning – få de fedeste tips til at dyrke grøntsager i din lejlighed

Hej mikrogartner! Denne side er dedikeret til dig der interesserer dig for indendørs dyrkning og gerne vil dyrke lidt flere grøntsager i din lejlighed – året rundt. Det fantastiske er at alle kan dyrke grøntsager indenfor (man skal ikke bruge meget plads), og det er faktisk muligt at dyrke ret meget grønt – hvis man vil. 

Og det er faktisk et super godt sted at starte hvis man gerne vil være lidt mere selvforsynende – også selvom man bor i byen. 

Rigtig god fornøjelse.

Gulerødder kan også dyrkes i vindueskarmen

Gulerødder kan også dyrkes i vindueskarmen

Ja, den er god nok, du kan godt dyrke gulerødder indendørs   Det er dog i en lidt anden form, end det som du kender som de klassiske rødder 🥕🥕. Men hæng på, i artiklen her fortæller jeg dig, hvordan du gør. Ulempen ved at dyrke gulerødder indendøre for røddernes...

Dyrkning af svampe i kaffegrums

Dyrkning af svampe i kaffegrums

Guide til at dyrke dine egne svampe i kaffegrums for blot en 20'erHvis du gerne vil arbejde hen imod at blive lidt mere selvforsynende, så er dyrk selv svampe en helt oplagt ting at kaste sig over. Det er relativt nemt at komme i gang med dyrkning af svampe i...

Døjer du med bananfluer i planterne? Sådan kommer du af med dem

Døjer du med bananfluer i planterne? Sådan kommer du af med dem

Du kender den helt sikkert: Små irriterende fluer der flyver rundt om dit ansigt på de mest trælse tidspunkter. Og en sværm der rejser sig når du går hen til planten i vinduet eller frugtstkålen… Måske er du fan af urban gardening og dyrker noget af dit grønt inde. Så...

Hvad er mikrogrønt? – og hvorfor skal det rage dig?

Hvad er mikrogrønt? – og hvorfor skal det rage dig?

Meget kort fortalt: Mikrogrønt er en af planterigets bedst bevarede hemmeligheder. Her finder du ud af, hvorfor.Alt for få spiser mikrogrønt i forhold til, hvor meget smæk du får på sundhedsbarometeret. De er en ægte superfood - fyldt med alt det vores kroppe har brug...

Start her hvis du vil dyrke mikrogrønt

Start her hvis du vil dyrke mikrogrønt

Er du ny ifht. mikrogrønt? Start med den her dejlige plante...Solsikker er, efter min mening, en af de mest undervurderede mikrogrøntsager! Og hvis du gerne vil prøve det der med at dyrke mikrogrønt i vindueskarmen, så er det et helt oplagt sted at starte. Denne...

lær at dyrke dine egne grøntsager

Vil du gerne selv dyrke flere grøntsager selvom du har meget lidt plads?

Få mine 3 bedste tips til at komme i gang med det samme. Alt du skal bruge er en vindueskarm og en altan eller lille bitte have. Guiden koster 0,- kroner, så hent den nu mens du har gejsten.

Samtidigt kommer du med på mit nyhedsbrev hvor jeg sender endnu flere tips til at dyrke egne grøntsager på den nemmeste måde. Nul spam, bare vitaminer.

Kan alle dyrke grøntsager indendøre?

Svaret er kort og godt: JA.

Og noget af det fede er at det faktisk er en rigtig god måde at komme igang med at dyrke planter. For som med alt andet, så skal man øve sig lidt for at blive god til det der med have.

Når man dyrker inde, så gør omstændighederne at du hurtigere bliver en god gartner og får samlet dig noget erfaring og selvtillid.

Nogle af grundene til at det ofte er nemmere at lykkes indendøre er:

Du dyrker meget af samme slags afgrøde.

Når man har med planter at gøre, så er det bare ikke alt der lykkes. Så rent faktisk bør man altid dyrke en hel masse af samme slags før at man dømmer sig selv som en med brune eller grønne fingre. Når man dyrker inde, så er det helt naturligt at man kommer til at dyrke mere af samme afgrøde – fordi man naturligt vil vælge de grøntsager der er mest egnede til at dyrke indenfor.

Indendørs dyrkning er ikke begrænset af årstiderne

En af de helt store fordele ved indendørs dyrkning er at du ikke er begrænset af årstiderne på samme måde som når du dyrker udenfor. Der er en helt anden stabil temperatur i dit køkken eller stue, som gør, at du kan få dine ting til at spire og gro året rundt.

Meget mere stabilitet og forudsigelighed i din høst

Fordi temperaturer og lysforhold er stabile indendøre, ja så betyder det også at du har en meget mere stabil og forudsigelig høst. Det er meget nemmere at dyrke på formel. Man kan med kæmpe stor fordel lære sig selv nogle rutiner hvor man dyrker bestemte afgrøder – feks mikrogrønt – i bestemte intervaller, så man sikrer sig at der altid er noget at høste.

Ved dyrkning udenfor er det svært at få samme stabilitet simpelthen fordi forholdene i vejret ændrer sig fra årstid til årstid.

Urban gardening starter her

Hvis du interesserer dig for urban gardening, så er det altså helt oplagt at begynde at dyrke indenfor. Som urban gardener – altså en der dyrker grøntsager i byen – så er pladsen ofte ret trang. Og ved at dyrke inde, så lærer du at udnytte selv den mindste plads, og det vil komme dig til stor fordel, hvis også du ønsker at udnytte pladsen på din altan bedst muligt. Derfor bør alle bygartnere interessere sig for at udnytte pladsen indendøre.

Hjemmedyrket er det bedste

Urban gardening har været en ting i mange tusinde år, men det blev især populær i krigstid, hvor det var en måde at sikre sig mad – selvom forsyningerne udeblev. Her var det for nogen en nødvendighed selv at være i stand til at dyrke sin egen mad for at kunne sætte mad på bordet.

Det er naturligvis ikke på samme vis en bekymring i dag. Nu kæmper vi snarer med fødevarekvalitet, grøntsager med et lavt næringsindhold, og et landbrug der er så industrialiseret at det ikke gør noget godt for naturen. Den mad vi dyrker selv er ofte langt sundere end den vi køber i supermarkedet, og samtid så gør vi vores planet en tjeneste ved at dyrke lokalt og bæredygtigt.

Jeg håber meget du har fået mod på at gå i gang.

Rigtig god dyrkelyst

Smil og haveheld fra Katrine

indendørs dyrkning mikro grønt i vinduet