Hydroponisk dyrkning – mine bedste Tips & Tricks

Hej mikrogartner! Er du nysgerrig på hydroponisk dyrkning – altså dyrkning i vand, så læs med her. På denne side vil du finde tips & tricks til at komme i gang med at dyrke dit eget grønt i vand.

Hvad er hydroponisk dyrkning?

Hydroponisk dyrkning (også kaldet hydroponi) er kundskaben at dyrke planter uden jord. I praksis er det dyrkning af planter i vandbaserede opløsninger uden brug af jord.

Ordet “hydroponi” stammer fra græsk og er sammensat af to dele: “hydro”, som betyder “vand”, og “ponos”, som betyder “arbejde”. Så direkte oversat betyder hydroponi “vandarbejde”.

 

Katrine fra Mikrohaven

Skrevet af Katrine fra Mikrohaven
– Passioneret urban gardener

Hvad er de store fordele ved hydroponisk dyrkning?

Hydroponi er blevet en virkeligt populær ting indenfor urban gardening. Primært fordi hydroponisk dyrkning er en effektiv og bæredygtig måde at producere afgrøder på, når man ikke har særligt meget plads.

Hydroponisk dyrkning har flere store fordele, som inkluderer:

Perfekt system til dyrkning indenfor

Hydroponiske systemer er ofte små og kompakte og kan passes ind på selv den mindste plads.

Kan dyrkes året rundt

Hydroponi er oplagt til indendørs dyrkning og fordi temperaturen er stabilt varm indenfor, så er det kun lyset der afgør om planterne trives. Her er det nemt at tilføje vækstlys, så dyrkning er effektiv året rundt.

Ingen bøvl med jord

Når man dyrker inde, så vil man ofte gerne undgå jord. Både fordi det er tungt at slæbe men også fordi man skal skaffe sig af med jord efter endt dyrkning. Dertil føles det mere hygiejnisk at undgå jord. Med hydroponi dyrker du i vand i et lykket system, der ikke “sviner”.

Bæredygtig dyrkning

Dyrkning af eget grønt har altid en stor grad af bæredygtighed – fordi du har kort vej fra jord – eller “vand” – til bord. Dertil er jord ikke en ressource og derfor ikke noget der trækker veksler på naturen.

God for nybegyndere og dig uden grønne fingre

Er du nybegynder indenfor hydroponisk dyrkning eller bare dyrkning generelt, så er dette et godt sted at starte. Du skal ikke jonglere med “naturens ubekendte” så som temperatur, vejr, nedbør, årstider og så videre. Der er altid et stabilt vækstmiljø i din hydroponiske have.

Skulle du slå nogle planter ihjel, er løbet ikke kørt (som det tit er udenfor) Du starte bare en ny omgang planter.

Anbefalede artikler om hydroponisk dyrkning:

Dyrk planter i vand uden jord – hvordan gør man?

Dyrk planter i vand uden jord – hvordan gør man?

Det lyder helt skørt at dyrke planter i vand uden jord, men ikke desto mindre er det et meget populært fænomen. Det har især vundet indpas i byen, hvor man gerne vil dyrke planter uden at skulle bøvle med jorden. Fænomenet hedder med et fint ord ”hydroponi” og i denne...

De 5 bedste planter til hydroponisk dyrkning

De 5 bedste planter til hydroponisk dyrkning

Kom godt fra start med din hydroponiske have med disse 5 planterArtiklen Indeholder affiliate links  Mega fedt, jeg gætter på du læser denne artikel, fordi du er i gang med at udforske hydroponisk dyrkning - altså dyrkning i vand. Jeg skal med største fornøjelse...

lær at dyrke dine egne grøntsager

Vil du gerne selv dyrke flere grøntsager selvom du har meget lidt plads?

Få mine 3 bedste tips til at komme i gang med det samme. Alt du skal bruge er en vindueskarm og en altan eller lille bitte have. Guiden koster 0,- kroner, så hent den nu mens du har gejsten.

Vent et øjeblik

Tak for din tilmelding

Samtidigt kommer du med på mit nyhedsbrev hvor jeg sender endnu flere tips til at dyrke egne grøntsager på den nemmeste måde. Nul spam, bare vitaminer.