fbpx

Hvis du ikke er begyndt på pak choi dyrkning, så er det ved at være på tide at prøve det.

I denne artikel fortæller jeg dig, hvorfor pak choi bare er for fed. Jeg giver dig et par tips til at komme igang med at dyrke det derhjemme, hvordan du dyrker det hele året og hvordan du sparer masser af penge på frø.

Måske kender du den som en wok-grøntsag, der var super moderne i 80’erne – lidt på linie med kinakål?

Well…

Der er faktisk nogle ret gode grunde til at den blev populær back in the days… nu skal du høre…

 

Her er et par gode grunde til at dyrke pak choi:

 

  • Den forlænger høstsæsonen – du kan så den fra tidligt forår og give dig en tidlig start på høsten om foråret
  • Du kan så den i sensommeren og høste af den helt ind i vinteren
  • Ja faktisk er den så kuldetålende at den med lidt held leverer grønt om vinteren og helt ind i det næste forår
  • Den er enormt dekorativ og kan dyrkes i krukker som både mad og dekoration
  • Den vokser hurtigt og giver et rigtigt stort udbytte
  • Den er ret nem og nøjsom
  • Den kan dyrkes som mikrogrønt hele året rundt

Sådan kan du gribe dyrkningen an

 

Køb den som mikrogrønt året rundt.

Hvis ikke du kender mikrogrønt, så kan jeg hurtigt fortælle at det er en nem måde at dyrke salat indendøre året rundt. Det kan dyrkes i vindueskarmen eller under vækstlys, og giver dig nogle spirer som er super sunde (ja faktisk er det på det stadie at planten er aller mest fyldt med næring – faktisk op til 40x mere end den voksne plante).

Du kan læse mere om dyrkning af mikrogrønt her.

Når du køber den som mikrogrønt, får du frøene i ret store mængder.

Og frøene er de samme som skal i jorden udenfor – du får bare til en helt anden mængde-pris når du køber som mikrogrønt. Mega smart!

Så tip nr 1: Dyrk det meste som mikrogrønt i vinduet lige nu…

Og høst lækre spirer om 10-12 dage

Pak choi dyrket som mikrogrønt

Sæt en bakke til forspiring i vindueskarmen.

Det kan du gøre både i det tidlige forår og i sensommer/efteråret.

 

forspiring af pak choi

 

Herefter kan det plantes ud i krukker og i højbede og forsyne dig med lækker frisk grønt på ret kort tid.

Hvis du dyrker i foråret, kan du starte i vindueskarmen rimeligt tidligt, da de er slemme til at gå i stok når det bliver varmt. Derfor er det en fordel at forlænge sæsonen ved at starte dem inde. Men da den vokser så hurtigt, kan man sagtens nå en omgang, og evt lade dem stå og nyde dem med de fine hvide blomster (som er spiselige).

Planten dyrkes dog oftest i efteråret som anden afgrøde. Her kan du med fordel forspire dem inde og plante ud i august, når du har høstet et bed. Herefter vil du kunne høste pak choi i efteråret og måske helt ind i foråret igen.

Hvis du gerne vil i gang med pak choi dyrkning, så kan jeg anbefale dig at købe frøene som mikrogrønt. De kan f.eks. købes økologiske hos www.micro-greens.dk (jeg får ingen procenter, det er blot en service).

 

lær at dyrke dine egne grøntsager

Vil du gerne selv dyrke flere grøntsager?

Få mine 3 bedste tips til at komme i gang med det samme. Alt du skal bruge er en vindueskarm og en altan eller lille bitte have. Guiden koster 0,- kroner, så hent den nu mens du har gejsten.

Samtidigt kommer du med på mit nyhedsbrev hvor jeg sender endnu flere tips til at dyrke egne grøntsager på den nemmeste måde. Nul spam, bare vitaminer.

Til sidst er det blot at sige rigtig god dyrkningslyst!

Smil og haveheld fra

Katrine fra mikrohaven

 

PS: Har du spørgsmål? Så læg en kommentar herunder. Jeg hører meget gerne fra dig!