Find dit online havekursus, der lærer dig at dyrke dine egne grøntsager på minimal plads

Hej mikrogartner!

Her har du en oversigt over de online havekurser jeg har lavet, for at du har muligheden for at lære endnu mere om at dyrke din egen mad. Kurserne er specielt egnet til dig der har begrænset plads og gerne vil udnytte din altan, terrasse eller vindueskarm til at dyrke din egen mad.

Rigtig god fornøjelse.

Gavekort - Giv et havekursus i gave til en du holder af

Det er en mulighed - som mange i øvrigt benytter - at give mine kurser som gave til en man holder af.

Hvis du vil givet et kursus som gave, så gør følgende:

Skriv en mail til mig på katrine@mikrohaven.dk og fortæl hvilket kursus du ønsker at give, samt navn på den, der skal modtage det. 

Herefter aftaler vi betaling og jeg udsteder dig et kort (med indløsningsinstruks) som du kan printe og give til vedkommende.

Jeg åbner op for kurset, når personen henvender sig - som angivet i indløsningsinstruksen på kortet.

Her er lidt om hvad andre siger om mikrohavens havekurser

Jeg har en meget lille have, hvor jeg nu føler mig klar til at gå i gang med at dyrke. Dette kursus er helt perfekt til en nybegynder som mig, fordi alt bliver gennemgået. Samtidig giver Katrine mig mulighed for at dyrke økologisk og bæredygtigt. Jeg fik mod på bare at gå i gang med at få bedre have og bedre mave.
Rikke
“Jeg er overrasket over hvor meget man egentligt kan dyrke i krukker, meget mere end jeg havde troet. Det har jeg virkelig fået øjnene op for. Tak for det. Jeg har have, men vil til at inddrage krukker i større stil for at få mere succes med sol – og varmekrævende planter. Og så skal jeg tage såtidspunkter mere alvorligt for at få større succes”
Tanja Maria

Mikrohavens mission

 

Jeg vil gerne bidrage til at gøre dyrkning af grøntsager tilgængeligt for alle – også dem i byen som ikke har særligt meget plads.

Friske fødevarer – og grøntsager i særdeleshed er en nødvendighed for at vores kroppe fungerer, og det er desværre ved at være en mangelvare.

Jeg hører ofte folk sige at de er bekymret for kvaliteten af de grøntsager de køber i supermarkedet, og jeg må desværre give dem ret i deres fornemmelser.

Den moderne dyrkning har mere fokus på profit end på den ernæringsmæssige værdi, og det betyder at vi rent faktisk har svært ved at få fat i grøntsager med et ordentligt næringsindhold. Her er en oldgammel artikel omkring det (2004) – og det er altså kun blevet værre siden da

Der er kun et at gøre og det er at tage planteskeen i egen hånd og begynde at lære at dyrke selv. Og jeg gør mit bedste for at give dig den viden og de redskaber der skal til, for at komme i gang.

De kurser jeg allerede har udviklet er blot starten og jeg sørger for løbende at udvikle nye i tråd med dine ønsker. Så hvis du har ønsker eller ideer til andre havekurser, er du meget velkommen til at skrive til mig. Jeg hører altid gerne fra dig.

Hvor meget skal der til for at komme i gang som nybegynder?

 

Overraskende lidt – er mit hurtige svar.

Udfordringen er at man ofte starter det forkerte sted. Der er rigtigt meget information om, hvordan man dyrker grøntsager, men det betyder også at det kan være svært at vide, hvor man skal starte.

Jeg vil sige: Start så småt som muligt og arbejd dig opad.

Et rigtigt godt sted at starte er f.eks. med at dyrke mikrogrønt (hvis du vil vide hvad det er, er der en guide her). Det er alletiders måde at lære om, hvordan man får planter til at gro og trives – samtid med man ret hurtigt får et udbytte. Den del er i sig selv ret vigtig for at man får blod på tanden og mod på at lære endnu mere.

 

Kan alle blive selvforsynende med grøntsager?

 

Ja da, det kræver blot dedikation og den rette viden – feks. fra et have kursus –  så kan du også blive selvforsynende med grøntsager, selvom du bor i byen og har meget lidt plads. Hvis det er tilfældet og en drøm hos dig, vil jeg anbefale dig at tjekke kurset “Dyrk Masser af mikrogrønt og babygrønt” som giver dig opskriften på et skalerbart system der kan tilpasset netop dit behov. Det vil sige du nemt kan justere op og ned for, hvor meget du producerer – uden at det kræver vildt meget plads.

 

Skygge planter til krukker