Leder du efter en stor evighedsbuket? Så se med her, hvor jeg giver dig inspiration til at købe eller lave den rette buket.

Jeg elsker evighedsbuketter og jeg synes det er fantastisk at du også gør. Ikke alene er de utroligt smukke at se på og nemme at passe, men de er i mange tilfælde også bæredygtige og et langt bedre valg ifht. miljøet end den traditionelle buket.

I det følgende har jeg samlet en række smukke, store evighedsbuketter, som du kan lade dig inspirere af, eller bare købe direkte hos leverandøren.
Artiklen indeholder reklamelinks som er med til at drive denne blog.

Skrevet af Katrine fra Mikrohaven.dk. 

Et par smukke eksempler på store evighedsbuketter

En stor evighesbuket ser bare helt fantastisk og luksuriøs ud, og vil bringe glæde i de fleste hjem. Herunder er et par eksempler på, hvordan de kan tage sig ud. Lad dig inspirere eller køb direkte hos leerandøren.

En smuk grøn buket

Livingflowes.dk forhandler denne flotte buket. Du kan vælge at sammensætte din buket på samme vis, eller du kan tage genvejen og købe den hos livingflowers.

stor buket i vase

Denne fyldige buket forhandles af Livingflowes.dk.  Lad dig inspirere eller købe den online hos livingflowers.

Grøn høj buket

Denne store buket fra Cosogkrogh.dk er et godt eksempel på en buket med højde og fylde, der f.eks. vil tage sig godt ud i en gulvvase.

Buketten i denne video hedder Flammehav Luksuriøs fra Living Flowers.
Se den her.

Vælg selv om din buket skal være stor eller lille

Hos nogle leverandører af evighedsblomster er det muligt at vælge den samme buket i flere størrelser. Det giver stor fleksibilitet ifht. at finde den rette buket til lejligheden. Søger du en buket til en speciel lejlighed, så giver det også mening at kunne finde noget af en størrelse der signalerer dette. Så husk at vælge en leverandør, der kan levere buketten i en passende størrelse.

 

Jeg køber ofte evighedsbuketter i den store størrelse

For mig behøver der ikke være en speciel lejlighed, for at jeg vælger den store buket. Personligt så køber jeg evighedsbuketter et nummer større end hvis jeg skulle købe en frisk buket.

Det af den grund at jeg ved, den holder minimum et halvt år. Det betyder at jeg (eller modtageren) kan nyde den længe og derfor er det fedt at have en stor smuk buket at kigge på.

Dertil føler jeg, at jeg sparer en masse penge, når nu jeg ved, det principielt ikke er nødvendigt at købe flere buketter det næste halve år… Men så længe går der nu altså sjældent.

 

Buketter med god samvittighed

Vidste du at du kan reducere dit co2 aftryk med op til 99% (på buketter) ved at købe en evighedsbuket? Nej vel!

Men det er ikke desto mindre sandt. Dette gælder hvis du udskifter din ugentlige friske buket med en evighedsbuket, og nyder denne et halvt år inden du køber en ny.

Afskårne, friske blomster er ofte lidt af en klimasynder fordi de ofte drives frem i drivhus eller transporteres over lange distancer, f.eks. fra Kenya. Dertil bruges der ofte store mængder sprøjtemidler for at lave perfekte blomster.

Vælger du en leverandør der går op i bæredygtighed og producerer blomsterne lokalt, under åben himmel og helst uden sprøjtemidler, ja så kan du købe din buket med væsentligt bedre samvittighed.

 

Gulvvaser med store blomster bliver stadigt mere populære i boligindretningen

Mange der køber en stor evighedsbuket, gør det for at kunne placere den i en gulvvase et sted i hjemmet. Det er en virkeligt god måde at skabe noget variation og forskellige niveauer i sin boligindretning. Vælger man de helt store buketter, så kan det nærmest føles som at tage et stykke af naturen med ind i stuen. Det kan være enormt smukt.

Når du vælger en evighedsbuket, så bliver det en del af indretningen på en helt ny måde, fordi den holder – ja – nærmest evigt. Det er fedt at det er blivende og ikke skal skiftes, når man får skabt et design, man elsker.

 

Siv og elefantgræsser er egnede til kæmpe buketter

Har du planer om at lave en XL evighedsbuket, så kan elefantgræs og nogle typer siv være dine bedste venner. For det første fordi det er nogle tørre planter uden store mængder vand, hvilket gør dem ganske egnede til tørring.

For det andet fordi de nemt holder sig opret og ikke ”nikker” med hovederne når de tørrer. Og for det tredje så har de en størrelse der vil være passende nærmest uanset hvor stor du ønsker din buket skal være.

Græsser er blevet en enormt populær plante i mange haver, og af samme grund så findes der nu rigtigt mange forskellige typer på markedet. Nogle af de største typer kaldes elefantgræs og de kan blive et par meter høje.

Hvis ikke du selv har plads i haven, kan du gå på jagt hos naboer og familie og se om ikke de kan levere nogle aks.

Alternativt kan du gå en tur i naturen og kigge efter forskellige typer siv. Disse findes i områder med vand – det kan både være ved havet men også ved søer og enge. Se evt. om du kan komme i nærheden af en dunhammer, de er virkeligt smukke og vil give et utroligt flot udtryk i en gulvvase. Men husk nu endeligt gummistøvlerne, for fælles for planterne er at de elsker vand om rødderne.

 

Få mere inspiration til evighedsbuketter

Her finder du mine nyeste artikler omkring tørrede blomster og evighedsbuketter, læs videre hvis du har lyst.

Har du lyst til at få mere inspiration til dit haveliv, så kan jeg anbefale dig at tjekke nogle af de mest poplære artikler ud – f.eks. artiklen om inspiration til dyrkning i højbed, eller mere information om at dyrke mikrogrønt indenfor.

Smil og haveheld fra

Katrine fra mikrohaven

 

Artiklen indeholder affiliate links