En evighedsbuket i blå forbinder mange med en barselsbuket, men farven er smuk og unik og kan bruges til de fleste anledninger.

En evighedsbuket i blå er virkeligt populært og en trend i tiden. Selvfølgeligt fordi den er rigtigt velegnet i barselsgave, hvor man vil signalere den blå ”drengefarve”. Men faktisk er blå blomster altid en eftertragtet vare – måske fordi det rent faktisk er en forholdsvist sjælden farve i naturen, og dermed ved vi instinktivt at den skiller sig ud.

På siden her finder du inspiration til at sammensætte en blå evighedsbuket.

Skrevet af Katrine fra Mikrohaven.dk. 

Disse blå evighedsbuketter gør det godt

Der findes allerede en række utroligt smukke evighedbuketter i blå som du kan vælge bare at købe, eller lade dig inspirere af. Herunder er et par eksempler på, hvordan de kan tage sig ud.

Den blaa barselsbuket

Denne buket fra Livingflowes.dk er en klassisk mor-barn buket i blå af høj kvalitet og med bæredygtige blomster. Her får man to buketter – en stor og en lille, som jeg synes er en rigtig fin tanke.

Høj buket med pink touch

Denne buket fra Cosogkrogh.dk har gang i farverne og lægger op til fest. Der skal ikke mange blå blomster til at give liv til buketten, især ikke når basen er forholdvist neutral.

Buket med blå elementer

Dette eksempel fra Cosogkrogh.dk faktisk kun et strejf af blå, men det er et godt ekesmpel på, hvordan der ikke skal så meget til for at skabe en blålig stemning – og signalere blå uden det er dominerende.

Bliv lidt klogere på buketterne

I denne video kan du blive lidt klogere på, hvorfor disse buketter er et miljøvenligt alternativ til en frisk buket.

Buketten i denne video hedder Flammehav Luksuriøs fra Living Flowers.
Se den her.

Velegnede blå blomster til tørrede evighedsbuketter

Blade fra eukalyptus

Jo vist, Eukalyptus er ikke ægte blå, men de har alligevel en smuk tone der står godt til de blå blomster, så overvej at lade disse være basen i din tørrede blomsterbuket.

Tidselkugle

Tidselkugle er en af mine yndlingsstauder. Ikke alene er den smuk, langtidsholdbar og nem at tørre, men den er også en rigtig god biblomst. Der er rigtigt mange gode grunde til at invitere denne smukke blå blomst ind i din skærehave.

Lavendel

De fleste kender lavendel, som du finder i flere forskellige blå og lilla toner. Det har i årtusinder været skik at tørre denne blomst, og i tidernes morgen mest for lægeurtelige egenskaber. Nu tørrer vi dem for at lade dem blive en del af vores blå evighedsbuketter og for at bringe duften af sommer ind i stuen. Duften holder længe og den siges at kunne holde lopper væk, så har du en pelset ven, kan dette være den perfekte snitblomst til dig.

Mandestro

Denne blålige staude minder lidt om tidselkugle men en af de store forskelle er at den har en smuk stjerneformet krave, der giver et virkeligt fint udtryk. Blomsten er både smuk i friske buketter, utroligt velegnet til tørring og så er den et hit for bier. Så har du ikke allerede introduceret den i din have, så kan det være nu, du gør det.

Staudesalvie

Staudesalvie er en høj, meget smuk staude, der vil give et ganske dramatisk udtryk i din buket. Det er ikke det samme som spiselig salvie, men har sin egen særegen duft. Den er også en delikatesse for bier, og vil derfor være til stor fornøjelse i staudehaven såvel som i vasen.

 

Find blomsterne i staudehaven eller hos blomsterhandleren

Nogle af blomsterne, jeg nævner her, kan du finde i staudebede i danske haver. Men det er ikke nødvendigvis nemt og flere af blomsterne vokser slet ikke i Danmark. Så har du ikke held med dig i din egen blomsterhave, så er der heldigvis en genvej, og der er blomsterhandleren. Hos en velassorteret blomsterhandler, vil du kunne finde en del af disse blomster og dermed sammensætte din egen buket – hvis du vil.

 

Tænk på dette når du finder blå blomster til din evighedsbuket

Jeg har allerede givet dig nogle ideer til blå blomster, der egner sig super godt til en evighedsbuket. Men hvis du selv vil fortsætte jagten, har jeg her et par tips der vil afgøre, om blomsterne er egnede til tørring eller ej.

Som udgangspunkt er det fugtindholdet der afgør, hvor nemme blomster er at tørre. Derfor, jo tørrere blomster, blade og stængler er desto mere egnede er de. Du får f.eks. vanskeligheder ved at tørre blå tulipaner, hvorimod du vil være nærmest garanteret succes hvis du vælger tidselagtige blomster som tidselkugle.

Dertil kan det anbefales at fjerne en del af bladene, hvis det er meget fyldigt, bare for at lave bedre luftgennemstrømning og mindre masse der skal tørres.

Prøv dig lidt frem og gør dig dine egne erfaringer.

 

Køb dine stauder her

Er du frisk på at skaffe dig uendelige mængder af blå snitblomster til dine buketter, så kan jeg anbefale dig at tjekke www.staudestedet.dk og www.planetorvet.dk ud, og finde planterne der.

 

Få mere inspiration til evighedsbuketter

Herunder finder du flere artikler om fantastiske evighedsbuketter

Har du lyst til at få mere inspiration til dit haveliv, så kan jeg anbefale dig at tjekke nogle af de mest poplære artikler ud – f.eks. artiklen om inspiration til dyrkning i højbed, eller mere information om at dyrke mikrogrønt indenfor.

Smil og haveheld fra

Katrine fra mikrohaven

 

Artiklen indeholder affiliate links