fbpx

Evigheds blomster? Hvad er det?

Evigheds blomster kan være to ting: Det kan være denne her smukke, næsten plastik-agtige blomst, som kan dyrkes i haven og egner sig utroligt godt som snitblomst. Men det kan også være evighedsbuketter, som er en moderne og bæredygtig type blomsterbuket, der ser brand godt ud og holder nærmest for evigt.

I denne artikel får du både inspiration til buketter der holder for evigt, men jeg gør dig også klogere på dyrkning af den klassiske evigheds blomst.

 

Lad os starte med evighedsbuketter – hvad er det?

Det er som sagt en ny og moderne måde at bringe buketter ind i hjemmet på. Jeg knus-elsker dem, fordi de både er smukke men også så meget mere bæredygtige end hvis du køber almindelige friske buketter i butikken. Faktisk kan du reducere dit Co2 aftryk med op til 99% (for buketter) ved i et halvt år at pynte hjemmet med en evighedsbuket i stedet for den ugentlige blomsterbuket.

Herunder kan du se nogle utroligt smukke eksempler på evighedsbuketter som holder sig smukke i mindst 6 måneder.

Præcis disse blomster herunder er fra webshoppen www.livingflowers.dk og du kan lade dig inspirere når du laver din egen, eller tage genvejen og bestille dem hos Living Flowers.

Skrevet af Katrine fra Mikrohaven.dk. 

Hvorfor er evighedsbuketter mere bæredygtige?

Det hænger naturligvis sammen med at forbruget er mindre når du ikke skifter din buket på ugentlig basis. Men derudover så dyrkes de også ofte på mere bæredygtig vis. Mange snitblomster drives frem i drivhus, som er lidt en energisynder. Andre snitblomster transporteres over lange afstande (f.eks. fra Kenya) før de lander i butikkerne herhjemme. Og fælles er at der ofte bruges store mængder sprøjtemidler, for at lave smukke blomster.

Vælger du den rette producent af evighedsblomster, f.eks. Living Flowers, så produceres blomsterne bæredygtigt, under åben himmel, med brug af regnvand og uden brug af pesticider. Det

 

Kan du selv lave bæredygtige evighedsbuketter?

Ja selvfølgeligt kan du det. Jeg fortæller lidt mere om, hvordan du gør i denne artikel. Her får du tips til valg af planter og tørring af blomster. Er du efter en bestemt farve buket, så giver jeg dig tips til gode planter til f.eks. blå, lyserøde eller grønne evighedsbuketter.

I videoen herunder kan du hurtigt lige se, hvordan du sammensætter en flot buket med tørrede evigheds blomster. De er lidt mere delikate end friske blomster, så det kræver lidt forsigtighed og snilde at binde den, men det kan sagtens lade sig gøre.

Mister blomsterne farven?

Det er et meget almindeligt spørgsmål, og ja det kan ske, hvis du stiller dem i direkte sollys. Sørger du for at de er placeret et sted uden direkte sol, går der længe før den aftager. Det betyder, du kan have glæde af dem i rigtigt lang tid. 

 

Evigheds blomster – hvad er det?

Hvad er det så, evigheds blomster er? En evigheds blomst er en fantastisk blomst i skærehaven. Blomsten er nærmest knitrende og papiragtige, hvilket gør den super let at tørre. Det betyder den er et helt oplagt valg til evighedsbuketter og -kranse. Den er også smuk frisk i buketter og så tiltrækker den bier og sommerfugle.

Planten er virkeligt velegnet til krukkedyrkning og altan og vil også se fantastisk ud i et højbed (læs artiken om højbede for mere inspiration). Når du dyrker den, bør den forspires fra marts og udplantes på friland fra maj med 20 til 25 cm. afstand.  Herefter blomstrer den fra juli frem til frosten.

Hvis du vil bruge blomsten til evighedsbuketter er det en god idé at høste blomsterne før de er helt udsprunget.

 

Evigheds brudebuketter bliver stadigt mere populære

Det er ved at være en trend at brudebuketten bindes i tørrede blomster. Både fordi det er et miljørigtigt statement der signalerer, hvad bruden står for, men også fordi buketten holder i lang tid. Lige præcis en brudebuket vil man jo gerne beholde som minde i så lang tid som muligt.

Du kan læse mere om evigheds brudebuketter her.

 

En fantastisk gave til den miljøbevidste, der har alt

Der er ikke mange der ikke er glade for at modtage blomster, og når du vælger en buket tørrede blomster, så vil fornøjelsen strække sig over mindst et halvt år. Så send en buket tørrede blomster til en du holder af, det er bare et hit på mange planer.

Har du lyst til at få mere inspiration til dit haveliv, så kan jeg anbefale dig at tjekke nogle af de mest poplære artikler ud – f.eks. artiklen om inspiration til dyrkning i højbed, eller mere information om at dyrke mikrogrønt indenfor.

Smil og haveheld fra

Katrine fra mikrohaven

 

Artiklen indeholder affiliate links