Find inspiration til blomster til buketter – disse blomster egner sig til både friske buketter og de trendy “evighedsbuketter”.

Leder du efter smukke blomster til buket, der egner sig både til tørring (og dermed til evighedsbuketter) og friske buketter, så se med her.

Her får du en liste over nogle af de mest populære blomster til skærehaven, som egner sig både til friske buketter og til tørring. Artiklen indeholder reklamelinks, som er med til at drive denne blog.

Skrevet af Katrine fra Mikrohaven.dk. 

Hvad er en evighedsbuket?

Hvis ikke du har fået det med, så er en evighedsbuket en utroligt bæredygtig måde at bringe blomster ind i hjemmet på. Det er en buket der er bundet af tørrede blomster og den holder sig dermed i lang tid – ja nærmest for evigt.

Hvis du plejer at købe friske buketter, kan du reducere dit Co2 aftryk – på buketter – med 99% ved at gå over til evighedsbuketter.

Selvom du dyrker dine planter selv og derfor ikke skal gøre noget om i Co2, så er det stadigt en fantastisk ting at bruge tørrede blomster buketter. Derfor handler artiklen her om planter, der kan bruges både til friske og til tørrede buketter.

Hvis man gerne vil være selvforsynende med blomster til buketter året rundt, så er det værd at sammensætte sit staudebed med blomster, der også egner sig til tørring. Når sæsonen går på hæld, kan du tørre blomsterne og skabe buketter der holder til foråret, hvor du igen kan hente friske buketter i haven.

 

Eksempler på evighedsbuketter

Her kan du se en række eksempler på evighedsbuketter. Disse er fra webshoppen www.livingflowers.dk

tørre blomster buket

Buketten i denne video hedder Flammehav Luksuriøs fra Living Flowers.
Se den her.

Evigheds blomster – den helt store klassiker i evighedsbuketten

Lur mig om ikke evigheds buket trenden startede i 70erne med evigheds blomsten. Den er blomst med knitrende og nærmest papiragtige blomster i et væld af farver. De virker nærmest tørrede på forhånd og har igennem tiden lagt bunden for mange tørrede kranse og buketter.

Det er et helt vildt nemt sted at starte, hvis du vil dyrke blomster til buketter, da den egner sig super til både tørrede og friske buketter.

Høst den gerne før den springer ud, når den skal bruges til en evighedsbuket.

Evigheds blomster

Eukalyptus blade – den perfekte base til buketten

Du kender helt sikkert disse blade, som i formen minder om en række mønter, der er trukket på en snor og bare er helt fantastisk som blomster til buket. I farve har de en lækker støvagtig grøn farve, der bare giver en rigtig fin base til enhver buket. De kan ikke dyrkes i staudehaven i Danmark desværre, men du kan købe dem hos blomsterhandleren eller i Brugsen.

Tidselkugle er smukke og nemme at tørre

Som du ved, er det nemmest at tørre blomster, der i forvejen er tørre. Her er tidselkuglen et godt bud. Den er bare utroligt smuk og ganske skulpturel. Den er ganske nem selv at dyrke, og efter min mening et must i enhver skærehave. Hvis du plukker den i de tidlige stadier, vil den stadigt være grøn og har et lidt andet udtryk.

Dværgdunhammer er smuk og anderledes plante

Det lange, smalle skulpturelle udtryk på stråene fra en dværgdunhammer giver en flot højde på din buket. Når du varierer med blomster af flere forskelige længder og former, kan du skabe et flot og dramatisk udtryk.

Røllike en lidt anderledes blomst til buketten

Røllike er en ganske almindelig blomst i den danske natur, og du finder den også i et væld af farver i danske staudehaver. Det vil sige, du sagtens kan finde dem i en farve, der passer din smag. Husk også at høste dem inden blomsten springer ud, hvor de har en virkeligt fin form.

Purpursolhat i mange farver

Purpursolhat findes i alverdens farver, og er en ret nøjsom og tør plante. Den er et hit for bierne, er utroligt smuk og en fantastisk snitblomst der egner sig til både tørre og friske buketter.

Lavendel

Lavendel er mest kendt for de blå-lilla farver, men de findes altså også i lyserøde og hvide nuancer. Man har brug denne plante til tørring i mange år, og den er kendt for deres duft der vil hænge ved, også når planten er tørret. Lavendel er en utroligt nem plante at dyrke og også ganske velegnet til krukker på terrassen.

Staudesalvie

Skal ikke forveksles med den salvie, man bruger som krydderurt. Det er derimod en meget smuk og nærmest dramatisk blomst, der vil fylde godt i din buket. Den er også en delikatesse for bier, og vil derfor være til stor fornøjelse i staudehaven såvel som i vasen.

Lampepudsergræs

Dette er en græstype med flotte, let rosa aks. Der er ikke den store fylde, men du vil kunne skabe højde og noget struktur i buketten ved at tilføje nogle græsser af denne slags. Det er generelt en rigtig god idé at tænke græsser ind i dine buket designs, fordi de bare er nemme at tørre, og giver virkeligt fin struktur og højde på din buket.

Eksempler på evighedsbuketter med græsser

Her er et par eksempler på evighedsbuketter lavet primært af forskellige græsser. Buketterne er fra Online butikken Cos&Krogh.dk Du kan besøge hjemmesiden og lade dig inspirere.

tørrede blomster høje vaser

Mandestro

Denne blålige staude minder lidt om tidselkugle men en af de store forskelle er at den har en smuk stjerneformet krave, der giver et virkeligt fint udtryk. Blomsten er både smuk i friske buketter, utroligt velegnet til tørring og så er den et hit for bier. Så har du ikke allerede introduceret den i din have, så kan det være nu, du gør det.

 

Tørrede hortensia er buketternes dronning

Hortensia er absolut en af de bedste og mest populære blomster til tørring og også en af de smukkeste og nemmeste blomster at binde i en DIY evighedsbuket. De findes i mange forskellige farver og former og deres fyldige form fylder godt i vasen, så det er nemt at få et frodigt og eksklusivt udtryk. Mange har hortensia i haven og alle typer egner sig til tørring og binding i en evighedsbuket.

Brug hortensia som base i buketten

Der kan komme noget ganske fint ud af at bruge hortensia som basen i en buket. Herunder kan du se en video om, hvordan man kan gøre.

Kan man dyrke stauder i højbed?

Ja selvfølgeligt kan man det. Faktisk så giver højbede en utroligt smuk ramme omkring planterne, der kan være med til at fremhæve det smukke i planterne. Skal du til at etablere et staudebed, kan du overveje om det skal etableres i et corten stål højbed. Den intense, rustrøde farve, danner en virkeligt smuk ramme omkring dine blomster. Du kan finde mere inspiration til højbede her.

 

Du kan købe dine stauder her

Er du frisk på at skaffe dig uendelige mængder af blomster til buket, så kan jeg anbefale dig at tjekke www.staudestedet.dk og www.planetorvet.dk ud, og finde planterne der.

 

Få mere inspiration til buketter

Har du mod på at lære endnu mere om buketter af tørrede blomster, så kan jeg samlet en række artikler til dig herunder. Rigtig god læselyst.

Evigheds blomster – hvad er det?

Evigheds blomster – hvad er det?

Evigheds blomster? Hvad er det?Evigheds blomster kan være to ting: Det kan være den smukke, næsten plastik-agtige blomst, som kan dyrkes i haven og egner sig utroligt godt som snitblomst. Men det kan også være evighedsbuketter, som er en moderne og bæredygtig type...

Evighedsbuket i blå – få tips og inspiration

Evighedsbuket i blå – få tips og inspiration

En evighedsbuket i blå forbinder mange med en barselsbuket, men farven er smuk og unik og kan bruges til de fleste anledninger.En evighedsbuket i blå er virkeligt populært og en trend i tiden. Selvfølgeligt fordi den er rigtigt velegnet i barselsgave, hvor man vil...

Har du lyst til at få mere inspiration til dit haveliv, så kan jeg anbefale dig at tjekke nogle af de mest poplære artikler ud – f.eks. artiklen om inspiration til dyrkning i højbed, eller mere information om at dyrke mikrogrønt indenfor.

Smil og haveheld fra

Katrine fra mikrohaven

 

Artiklen indeholder affiliate links