Det er helt oplagt at dyrke blåbær i krukke hvis man gerne vil høste mere hjemmedyrket.

Du kan tro det er muligt at dyrke blåbær i krukke, og jeg synes det er en fremragende idé til dig der bor i byen, og ikke nødvendigvis har have. En krukke eller to kan man altid finde plads til.

I denne artikel fortæller jeg dig lidt om, hvorfor blåbær er fantastiske, og hvordan du dyrker dem i krukker.

 

Blåbær smager fantastisk og er bare super sunde. Faktisk finder du dem i toppen af de fleste superfood lister.

De fleste bær er virkeligt sunde, fordi de har et højt fiberindhold, få kalorier og et højt indhold af antioxidanter. Og sidstnævnte er i høj grad tilfældet med blåbær – hvor antioxidanterne er med til at give dem deres smukke blå farve.

Så når du dyrker blåbær på din terrasse, så dyrker du din egen helt friske, økologiske superfood.

Godt så – og lad os så komme i gang med at dyrke dem:

Krukker – det skal du bruge

Det er vigtigt at bruge en krukke af en vis størrelse. Du bør ikke gå under 20 liter, og meget gerne over, for det sikrer at planten har plads til rødder og adgang til mere næring og vand.

Husk altid at bruge en krukke med hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra. Du kan evt lægge lidt smågrus eller lecca nødder i bunden for at sikre et godt dræn.

 

Brug den rigtige type jord

Det der adskiller blåbær mest fra andre bærbuske er at de vokser i sur jord. Det betyder at du er nødt til at bruge noget spagnum for det bedste resultat. Spagnum er ikke super miljøvenligt, så hvis du vil tænke lidt på klimaet, kan du nøjes med at bruge 50% spagnum og derudover toppe op med en blanding af gran/fyrrenåle og kompost.

 

Placering – lys eller skygge

En af de fede ting ved at dyrke i krukke er, at man kan flytte krukken rundt efter solen. Du vil ikke lykkes med blåbær, hvis ikke de får sol. Nogle sorter lykkes bedst i fuld sol mens andre sorter tåler halv sol halv skygge. Så vælg din sort ud fra om du har sol på voksestedet hele dagen eller om der er skygge noget af dagen.

 

Skal de have selskab?

Der godt du spørger. For det skal de nemlig helst. Du får det bedste udbytte, hvis du har minimum to planter der vokser i nærheden af hinanden. De hjælper hinanden med bestøvning og frugtsætning – og i mine øjne, kan man aldrig få for mange blåbær 

 

Pleje af planten

Vær især obs på at når du dyrker blåbær i krukke, er der større risiko for udtørring end hvis du dyrker direkte i jorden. Du skal derfor sørge for at vande jævnligt og især i perioden hvor de sætter frugt. Der har de brug for jævn fugt for at yde optimalt.

For at undgå udtørring, kan du lægge et godt lag af gran/fyrrenåle øverst i krukken. Det vil beskytte mod fordampning og da nålene er sure, vil de have en forsurende effekt på jorden som er godt – om end dette kun sker ganske langsomt.

 

Få flere idéer til dyrkning på meget lidt plads

Faktisk så er denne hjemmeside dedikeret til dig, der gerne vil dyrke eget frugt og grønt men er begrænset af kun at have lidt plads. Og også dig der ikke orker at holde køkkenhave, men bare gerne vil gøre det enkelt.

Du kan finde flere artikler om dyrkning på lidt plads i sektionen urban gardening ved at klikke her.

Tjek også mine online kurser ud på linket her – måske er der noget for dig.

lær at dyrke dine egne grøntsager

Vil du gerne selv dyrke flere grøntsager selvom du har meget lidt plads?

Få mine 3 bedste tips til at komme i gang med det samme. Alt du skal bruge er en vindueskarm og en altan eller lille bitte have. Guiden koster 0,- kroner, så hent den nu mens du har gejsten.

Vent et øjeblik

Tak for din tilmelding

Samtidigt kommer du med på mit nyhedsbrev hvor jeg sender endnu flere tips til at dyrke egne grøntsager på den nemmeste måde. Nul spam, bare vitaminer.

Til sidst er det blot at sige rigtig god dyrkningslyst!

Smil og haveheld fra

Katrine fra mikrohaven

 

PS: Har du spørgsmål? Så læg en kommentar herunder. Jeg hører meget gerne fra dig!