En evighedsbrudebuket er ganske enkelt genialt for dig, der er miljøbevidst, og gerne vil bevare dit bryllupsminde i rigtigt lang tid.

Mit hjerte banker for de miljøbevidste valg i hverdagen, og selvom et bryllup (for de fleste) ikke kan kaldes en hverdagsting, så er det et sted, hvor man også kan bringe denne bevidsthed i spil – blandt andet ved at vælge en evigheds brudebuket.

Jeg synes det er intet mindre end genialt at købe eller lave en evighedsbrudebuket – både fordi du reducerer dit CO2 aftryk og laver et fint statement, men også fordi dagen bliver foreviget på super fin vis. Kendetegnet ved evighedsbuketter er at den holder i rigtigt lang tid – og på den måde, vil du bevare mindet fra den store dag.

Skrevet af Katrine fra Mikrohaven.dk. 

Derfor er en evigheds brudebuket et bæredygtige valg

 

Tænker du over miljøet og dit klimaaftryk, så er brudebuketten et sted, hvor du kan lave et miljørigtigt statement. Udover at buketterne holder længe – langt længer end friske blomster, så er de ofte produceret med tanke på at gøre det så bæredygtigt som muligt.

Nogle producenter fører dette ud i livet ved f.eks. at dyrke blomsterne lokalt i Danmark og dyrke det i fri natur. De fleste er ikke klar over at friske, afskårne blomster ofte dyrkes i drivhus og dermed kan være en ganske stor CO2 synder.

Det hænger sammen med at det kan være ganske energikrævende at dyrke i drivhus, og der dyrkes også ofte med store mængder af pesticider – simpelthen for at opnå perfekte blomster uden skader fra skadedyr.

Afskårne blomster dyrkes ofte i lande som Kenya. Det betyder naturligvis en væsentligt længere transportvej end hvis de dyrkes lokalt i Danmark.

 

Brudebuketten afspejler brudens stil

 

Brudebuketten er en vigtig tradition til de fleste bryllupper, og noget mange lægger rigtigt mange tanker i. Det kan være en kunst at vælge den perfekte buket.

Den skal naturligvis passe til kjolen og måske til brylluppets tema. Men lige så vigtigt skal den afspejle brudes stil og måde at være i verden på. Og her er det jo oplagt at vælge evighedsbuketten, hvis den bæredygtige tanke fylder hos dig som brud og måske endda er et tema til selve brylluppet.

 

Fortsæt blomstertemaet gennem hele brylluppet

Det giver så meget mening at lave en rød tråd gennem hele brylluppet der tager udgangspunkt i brudens buket. Din gom vil formodentligt skulle have en knaphulsblomst. Men derudover findes der jo også blomsterdekorationer i andre former. Det kan f.eks. være almindelige buketter af tørrede blomster i vaser og på bordene. Men det kan også være servietblomster, kreative borddekorationer, en flowercrown og servietringe. Kun fantasien sætter grænser.

Du vil kunne finde denne type blomsterdekorationer hos leverandører af evigheds brudebuketter, men du kan også lave dem selv. Hvis du er til sidstnævnte, kommer jeg med en anbefaling på en fremragende DIY bog her nedenfor.

Kan man selv lave sin brudebuket af tørrede blomster?

 

Ja naturligvis kan man det. Hvis du er kunstnerisk anlagt og ferme på hænderne, så vil det give rigtig god mening i et miljø perspektiv. Og noget af de fede ved evighedsbuketter er, at du kan binde buketten i god tid i forvejen og inden bryllupstravlheden rigtigt sætter ind.

I den forbindelse kan jeg anbefale bogen “Tørrede blomster – 20 evighedsbuketter, du selv kan lave”.

Her lærer du at beherske det gamle håndværk at tørre og sammensætte tørrede blomster, planter og græsser, og skab dine egne moderne evighedsbuketter.

Følg de enkle vejledninger for at skabe bogens betagende buketter, eller tilpas dem efter egne ønsker.

bog om tørrede blomster

Tip: Køb bogen “Tørrede blomster – 20 evighedsbuketter, du selv kan lave”.
Set hos saxo.dk 
Klik her og se bogen hos Saxo.

Hvad koster en evighedsbrudebuket?

 

Som med alle andre brudebuketter, så vil prisen variere og afhænge af flere forskellige ting. Det er sådan noget som hvor stor buketten skal være, hvilken type blomster du ønsker i den, men også hvor kompleks den skal være. En stor buket med mange forskellige typer blomster er noget mere kompleks end en mindre buket, med få forskellige blomster.

Kvaliteten er selvfølgeligt også en spiller, er blomsterne lokalt dyrkede og økologiske eller er det industridyrkede blomster fra udlandet. Det er individuelt hvor mange penge man vil bruge på en evigheds brudebuket, men husk man altid kan lave den selv, hvis budgettet prioriteres anderledes.

Har du lyst til at få mere inspiration til dit haveliv, så kan jeg anbefale dig at tjekke nogle af de mest poplære artikler ud – f.eks. artiklen om inspiration til dyrkning i højbed, eller mere information om at dyrke mikrogrønt indenfor.

Smil og haveheld fra

Katrine fra mikrohaven

 

Artiklen indeholder affiliate links